Anders Nabij: verhalen die beklijven

Nieuws
door admin op 20/11/2019

Vijf ouders schreven op vraag van psychotherapeute An over het leven na de dood van hun kind. Elke, mama van Harte, nam deel aan dit project. Samen met Nils, Christine, Jan en Liesbeth.

Lees hun “eerlijke schrijfsels”. Als steun en inspiratie bij je eigen rouw. Om je collega, buur of vriend beter te begrijpen. Om een betere hulpverlener te worden. Om je eigen kind(eren) met nieuwe ogen te zien. Dit boek wordt gekoppeld aan een website waar het boek verder ‘tot leven’ komt. Lees hier alvast een deel van Elkes verhaal.

Je kan het boek bij de uitgeverij bestellen. Woon je in regio Mechelen, dan kan je het boek ook aankopen op het secretariaat van onze vzw.

Uiteraard steunen we dit project, omdat Elke hier zelf aan mee schreef. De winst van de verkoop van dit boek wordt bovendien aan Prinses Harte geschonken.

De uitgeverij vroeg aan Dirk De Wachter, psychiater-psychotherapeut UPC KU Leuven, het manuscript AndersNabij te willen proeflezen. Dit is zijn reflectie:

Dit is een boek om stil van te worden.
Een stilte uit machteloos meevoelen met het meest beklijvende verdriet dat de mens kan overkomen.
Nog meer echter een stilte uit deemoedig ontzag voor de kracht van heel uiteenlopende manieren van verder leven.
Ik hoop dat dit boek houvast kan bieden aan lotgenoten, families, mantelzorgers en professionele hulpverleners.
Eigenlijk vind ik dat deze verhalen nog meer lezers verdienen : dit boek gaat immers over de wezenlijkheid van ons bestaan, over leven en dood, over liefde en hoop.
Dat zoveel mogelijk mensen hier even heel stil van mogen worden.