Kleurrijke ‘verwenpakketten’: ridders- en prinsessenpakketten

Prinses Harte schenkt kleurrijke ridders- en prinsessenpakketten aan kinderen met kanker. Hiermee willen we het ziekenhuisverblijf van de kinderen meer 'aangenaam' maken. Onze pakketten zorgen voor kleur, licht en troost in de soms beangstigende ziekenhuisomgeving.“Met onze pakketten willen we de kinderen zoveel mogelijk zachte munitie geven om te strijden tegen de slechte cellen.“

Een pakket is iets tastbaars, de kinderen mogen het nadien mee naar huis nemen. De pakketten worden gratis gegeven. De pakketten worden geschonken aan kinderen op de afdeling ‘oncologie’ in de diverse universitaire ziekenhuizen: Leuven, Jette, Antwerpen en Gent. In de praktijk gaat het jaarlijks om minstens 150 kinderen.

Een pakket bevat diverse onderdelen, afhankelijk van leeftijd, geslacht, behoeftes, … De inhoud ervan is gebaseerd op items die Harte tijdens haar ziekenhuisverblijf kreeg.


Uit wat bestaat zo’n pakket?

Een handige pyjama

Vervelend, een pyjama over je hoofd trekken met al die kabels. Probleem opgelost, de pyjama van Prinses Harte open je aan de zijkant. Hij is niet alleen handig maar ook mooi! 2 vliegen in 1 klap dus.

Een fleecedeken

Warm en kleurrijk, met leuke afbeeldingen erop. Ideaal om op je ziekenhuisbed te leggen, je benen te verwarmen als je naar een andere afdeling moet, of om lekker knus in de zetel te zitten.

Een ridder- of prinsessenpop

Voor jongens een ridder, voor meisjes een prinses met een mooie lach. Allebei met een grote bos haar om zalig met je vingers door te glijden. En uiteraard ook een pyjama voor je pop, samen met een slaapzakje om in te slapen.

Een warmtekussen

Het kussen wordt heerlijk warm in de microgolfoven en verzacht pijn.

Vlaggetjes

Kleurrijke vlaggetjes, om boven je bed of aan de muur te hangen, we maken je kamer zo vrolijk mogelijk.

Een mutsje

Een coole en zachte muts. Het geeft warmte, voorkomt schaamte bij haaruitval of biedt bescherming. En het is gewoon cool om op te zetten.

Een schoudertas

Als je te groot bent om nog met poppen te spelen, dan is deze tas zeker iets voor jou. Een schoudertas voor je boeken, laptop, schrijfgerief of wat dan ook. Voor de ziekenhuisschool of om thuis te gebruiken.

Een cape van Radio Robbie

Stripfiguur Radio Robbie vecht samen met de kinderen tegen slechte cellen. En, met deze cape hoef je niet bang te zijn onder de scanner!

Een slabbetje

Heb je nog een slabbetje nodig tijdens het eten? Geen probleem, doe ons slabbetje aan zodat je kleedjes en je bed altijd netjes blijven.


Fotogalerij