Zaterdag 15 december 2012

Zaterdag, geen school. Papa maakt er een Tijl-voormiddagje van. Zondag is het kerstfeestje op de chiro, Tijl kijkt er echt naar uit. Papa en Tijl gaan een kadootje van 5 €, dat zowel voor jongens als meisjes kan dienen, kopen. ‘Ik wil ook een kadootje meenemen’, luidt het al snel, maar veel discussie is er niet nodig om Tijl te overtuigen dat we net een kadootje voor iemand anders kopen. Het is goed dat Tijl mee mag kiezen, zo is hij er echt mee bezig. We kopen nog leggings voor Harte, maar blijkbaar is een legging niet zomaar een legging, ook al staat het op de verpakking geschreven. Soit, in sommige zaken zijn mama’s nu eenmaal beter.

Ondertussen zijn oma Paule en Jenne bij Govert en Lotta een koffie gaan drinken. We zoeken hen, maken nog afspraken voor de drukke bezoekdag zodat papa nog wat andere zaken kan afhandelen. We proberen het bezoek van oma en de kinderen naar zondag te verleggen, maar dat wil Tijl niet. Hij heeft er zich echt op voorbereid, we gaan hier dan ook niet moeilijk over doen. Tijl mag meerijden met papa, we rekenen erop dat hij met één van de andere bezoekers terug naar Mechelen geraakt. Oma Paule en Jenne zullen dan zondag komen.

Veel bezoek op de agenda vandaag. Eerst komen Sander en tante Annemie. Ze brengen een mooi bloesje en een golfje mee voor ons Harte. Ze doet nu immers overdag gewone kleren aan. Maar bloesjes met knoopjes die vooraan helemaal opengaan, dat had ze niet zoveel. Daarna komt Lotte en mama Monique. Lotte heeft mooie tekeningen gemaakt voor Harte. Haar zus Emma heeft een briefje geschreven en in een papieren handtasje gestopt. Emma met Ann komen daarna. Emma heeft een roos-rode hartjesslinger gemaakt samen met de mama. Als Emma er is, is er veel gegibber. Tijl is er ook en gibbert fijn mee met de meisjes. Nora tenslotte heeft een kerstboom gemaakt met chocolade kerstballen, weliswaar met de nodige hulp van mama Sofie. De sfeer kan niet op in de kamer. ’s Avonds komen Silke, Robbe, oma en opa en Lotte met Joan en Anjes. Er wordt samen getekend, samen ‘wie is het?’ gespeeld en samen ge-I-pad.

Wanneer Harte gaat slapen blijkt dat de poortkatheder nog altijd bloedt en dat een van de drainages lekt. Er wordt een nieuw verband gelegd en morgen bekijken ze het verder… We voelen ons meer onzeker, heeft Harte misschien omwille van het jonge bezoek zich teveel bewogen? Was het te druk of hebben we gewoon opnieuw pech. De kleur van hersenvocht verbetert ook niet, toch een voorwaarde voor de operatie.

Mama gaat ’s avonds naar Vicky en Nancy en Toulouse. Het gaat er gemoedelijk aan toe, en Vicky biedt een luisterend oor. Nadien kijken mama, Vicky en Nancy naar een saaie romantische film…


Lees het volgende bericht