Vrijwilligersrollen bij Prinses Harte

Als vrijwilliger ben jij van onschatbare waarde voor Prinses Harte vzw! Dat jij tijd wilt vrijmaken om mee te werken in onze vzw, is hartverwarmend en verdient dan ook de nodige ondersteuning.

Wij kijken samen hoe jij het best ingeschakeld kan worden om zo op een nuttige én aangename manier kinderkankerpatiënten blij te maken met een ridder- of prinsessenpakket.

Wij hebben alvast een aantal beschrijvingen van taken (rollen) waar jij ons als vrijwilliger bij kan helpen. Denk jij dat jij wel past binnen één of meerdere van deze rollen? Neem dan zeker contact met ons op en dan plannen wij een onthaalgesprek in. Mensen met enthousiaste plannen en andere wilde ideeën zijn uiteraard ook meer dan welkom!

We sturen je uiteraard niet zomaar alleen op pad. We zorgen ervoor dat vrijwilligers die ons nog niet goed kennen, maar wel eens willen meedraaien in de werking, samen met een ervaren vrijwilliger op stap kunnen gaan. Op die manier leer je Prinses Harte kennen en kan je op een gemakkelijke manier betrokken geraken bij onze werking.

  • Naaiatelier

Eén keer per maand opent Els van Stitch & Co het atelier van haar winkel in Mechelen voor vrijwilligers die willen mee helpen naaien. Op die naaiwoensdagen maken vrijwilligers bijvoorbeeld kussentjes, slaapzakken voor de poppen, schriftjes, etuis en nog zo veel meer.

Als jij graag en goed stikt of naait, ben je meer dan welkom om in Stitch & Co te komen meehelpen. Ook als je nog niet zo heel erg goed overweg kan met een stikmachine, is er genoeg te doen en wilt Els je zeker ook op weg zetten! Deelname aan deze naaiwoensdagen is steeds gratis, materiaal is voorzien.

De items die jij als vrijwilliger maakt, komen terecht in een verwenpakket of kunnen wij verkopen om zo de werking van onze vzw te bekostigen. De tijd die jij dus spendeert in het naaiatelier is voor ons heel welkom en maakt de kinderkankerpatiënten erg blij!

  • Ondersteuning verkoopstand

Prinses Harte is aanwezig op een heel aantal evenementen, waaronder bijvoorbeeld de kerstmarkt, braderijen, feesten en nog veel meer. Om onze verkoopstand te bemannen, zoeken wij een aantal leuke vrijwilligers. Ben jij sporadisch beschikbaar om een paar uur mee te draaien op een evenement of tijdens de voorbereiding ervan? Kan jij een verkoopstand opbouwen of mee helpen klaarzetten? Wil jij er onze leuke Prinses Harte-items verkopen en eventueel mensen uitleggen wat onze organisatie doet voor kinderkankerpatiënten zoals Harte? Dan ben jij als praatgrage en verantwoordelijke vrijwilliger aan het juiste adres bij Prinses Harte!

Of is er in jouw buurt een braderij, kerstmarkt of iets gelijkaardigs en wil jij daar graag spulletjes van Prinses Harte verkopen? Dan kan je ook altijd gewoon contact opnemen via info@prinsesharte.be om te bekijken wat mogelijk is.

  • All-round ondersteuning

Het Hartehuis is het kloppend hart van de vzw. Het is de winkel-, kantoor-, stockage- en ontmoetingsruimte in één! Hier, Keizerstraat 19 in Mechelen, gebeurt dus zowat alles voor de kinderkankerpatiënten die een verwenpakket krijgen. Als jij zin hebt om ons te helpen bij de jaarlijkse stocktelling, bedankingsbrieven voor onze donateurs wilt vouwen, verwenpakketten mee wil samenstellen, teksten nalezen, etc., mag je ons zeker laten weten dat jij deze multi-inzetbare vrijwilliger bent die onze vzw mee in de juiste richting duwt!

  • Chauffeur

Rijd jij graag met je eigen auto? Heb jij tijd om af en toe vanuit het Hartehuis naar één van de universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel of Luik te rijden? Ben jij een veilige chauffeur? Kan jij een praatje maken met onze contactpersonen in het ziekenhuis? Als jouw antwoord op al deze vragen ja is, ben jij onze m/v/x!

Van zodra wij een verwenpakket hebben afgewerkt, nemen wij contact op met onze chauffeurs en plannen wij een moment in om deze levering te regelen. Dit doen wij uiteraard steeds in overeenstemming met jouw agenda!

Voorlopig nemen we geen nieuwe chauffeurs aan omdat er al een grote vrijwilligerspoule is voor deze rol en we iedereen voldoende kansen willen geven een ritje te kunnen maken.


Ik wil gewoon iets organiseren.

Veel mensen met een groot hart organiseren acties ten voordele van Prinses Harte. Onze vzw draait namelijk volledig op giften en opbrengsten van acties. Als jij graag zelf een evenement organiseert en de opbrengsten wilt schenken aan Prinses Harte, lees je hier hoe je dit kan doen.