Vrijwilligers

Als vrijwilliger ben jij van onschatbare waarde voor Prinses Harte vzw! Dat jij tijd wilt vrijmaken om mee te werken in onze vzw is hartverwarmend en verdient dan ook de nodige ondersteuning. Op die manier kijken wij samen hoe jij het best ingeschakeld wordt om zo op een nuttige én aangename manier kinderkankerpatiënten blij te maken met een ridder- of prinsessenpakket.

Wij hebben een aantal vrijwilligersprofielen uitgewerkt. Denk jij dat jij past binnen één of meerdere van deze beschrijvingen? Neem dan zeker contact met ons op en dan plannen wij een kennismakingsgesprek in. Mensen met enthousiaste plannen en wilde ideeën zijn meer dan welkom!
Je kan contact opnemen met Bart via 0470 44 63 14 of bart@prinsesharte.be.


Chauffeur

Rijd jij graag met je eigen auto? Heb jij tijd om af en toe vanuit het Hartehuis naar één van de universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel te rijden? Ben jij een veilige chauffeur? Kan jij een praatje maken met onze contactpersonen in het ziekenhuis?

Als jouw antwoord op al deze vragen ja is, ben jij onze m/v/x!

Van zodra wij een verwenpakket hebben afgewerkt, nemen wij contact op met onze chauffeurs en plannen wij een moment in om deze levering te regelen. Dit doen wij uiteraard steeds in overeenstemming met jouw agenda!


Naaien

Eén keer per maand opent Els van Stitch & Co het atelier van haar winkel in Mechelen voor vrijwilligers die mee willen naaien. Op die naaiwoensdagen maken vrijwilligers bijvoorbeeld kussentjes, slaapzakken voor de poppen uit het verwenpakket, schriftjes, etuis en nog zo veel meer.

Als jij graag en goed stikt of naait, ben je meer dan welkom om in Stitch & Co te komen meehelpen. Ook als je nog niet zo heel erg goed overweg kan met een stikmachine, is er genoeg te doen en wilt Els je zeker ook op weg zetten!

De items die jij als vrijwilliger maakt, komen terecht in een verwenpakket of verkopen we om zo de werking van onze vzw te bekostigen. De tijd die jij dus spendeert in het naaiatelier is voor ons heel welkom en helpt ons het doel te verwezenlijken.

*deelname aan deze naaiwoensdagen is steeds gratis, alsook de gebruikte materialen


Bemanning kraampjes

Prinses Harte is aanwezig op een heel aantal evenementen, waaronder bijvoorbeeld de kerstmarkt, braderij, loopwedstrijden en nog veel meer. Om ons standje te bemannen, zoeken wij een aantal leuke vrijwilligers. Ben jij sporadisch beschikbaar om een paar uur mee te draaien op een evenement of tijdens de voorbereiding ervan? Kan jij een standje opbouwen of mee helpen klaarzetten? Wil jij er onze leuke Prinses Harte-items verkopen en eventueel mensen uitleggen wat onze organisatie doet voor kinderkankerpatiëntjes zoals Harte?

Dan ben jij als praatgrage en verantwoordelijke vrijwilliger aan het juiste adres bij Prinses Harte!


Hartehuis

Het Hartehuis is het epicentrum van de vzw. Het is de winkel-, kantoor-, stockage- en ontmoetingsruimte in één! Hier gebeurt dus zowat alles waardoor we ons doel kunnen verwezenlijken.

Als jij zin hebt om ons te helpen bij het vouwen van bedankingsbrieven voor onze donateurs, het nalezen van teksten, versturen van kerstkaarten, het samenstellen van verwenpakketten enz., mag je ons zeker laten weten dat jij deze multi-inzetbare vrijwilliger bent die onze vzw mee in de juiste richting duwt!


Acties

Veel mensen met een groot Hart organiseren acties ten voordele van Prinses Harte. Onze vzw draait namelijk volledig op giften en opbrengsten van acties. Als jij graag zelf een evenement organiseert en de opbrengsten wilt schenken aan onze vzw, lees je hieronder hoe je dit kan doen.

Sportievelingen die een wedstrijd organiseren en hun teams laten sponsoren, Bourgondiërs die koekjes bakken om deze te verkopen, creatievelingen die leuke items maken om te verkopen of organisatoren van bijvoorbeeld een quiz, kunnen allemaal beroep doen op draaiboeken. Hierin leggen we uit waar je best op let bij het organiseren van een evenement en kan je een aantal nuttige bestanden downloaden. Als je nog vragen hebt, neem je best contact op met ons, of je kan op de initiatievenpagina meteen je evenement registreren als actie ten voordele van Prinses Harte.


Deze pagina wordt later nog aangevuld met een aantal documenten: afsprakennota, verzekeringsdocument, visie op vrijwilligerswerk etc...